ADHD og mandesundhed i et Functional Medicine perspektiv

Pia var gæst i Manu Sareens podcast til en vigtig snak om livsstil og ADHD

I denne uge var jeg (Pia) gæst i Manu Sareens podcast, ”ADHD-podcast med Manu Sareen”. Her fik vi en dejlig snak om hvilken indflydelse kost, motion, vitaminer og mineraler, stress og skærmtid har på ADHD symptomer. 

Vi talte også om mandesundhed i forbindelse med Manus forløb i Omnia Clinic. 

LYT TIL PODCASTEN HER

Dét kom vi omkring

Studier* viser, at vi kan gøre en forskel med vores livsstil. Derfor dykkede vi ned i nogle vigtige emner som bl.a.:  

  • Kosten kan spille en vigtig rolle i at reducere ADHD symptomer. Vi taler om vitaminer, mineraler og fedtsyrer og måden man kan spise på for at mindske ADHD symptomer.
  • Børn fra familier med ADHD-tendens, der spiser en anti-inflammatorisk kost har lavere forekomst af ADHD og senere debut af symptomer end børn fra familier, der spiser mere usundt.  
  • Skærmtid, sengetid, spisetid og tid til nærvær.
  • Motion, festivaler, slik og aftensnacks inden sengetid. 

Mandesundhed og Manu Sareens forløb i Omnia Clinic

Manu har været i Omnia Clinic til en Mandepakke, som er en dybdegående helbredsundersøgelse for mænd, med både konditionstest, ultralydsscanninger, blodprøver og grundig samtale. 

Derfor taler vi også om mandesundhed, da Manu reagerer på, at hans blodprøver viser, at han lever mere usundt nu end 4 måneder tidligere. Vi taler om, hvad baggrunden er, og hvordan man så nemt kommer ind i en ond cirkel, ofte pga. stress, dårlig søvn, impuls spisning, sen spisning, medicin, der brænder af om aftenen osv.  

Vi taler om testosteron niveauer, D-vitamin, Folat og blodsukker samt kolesteroltal. Desuden gennemgår vi kropssammensætning, arbejds-EKG med konditionsmåling og ultralydsscanninger.  

Undervejs taler vi også om den helhedsorienterede tilgang til sundhed og til mennesker, og hvor dybt vi egentlig går i Functional Medicine, for at forstå baggrunden for og rodårsagerne til symptomer.  

Manu er et super dejligt menneske med stor åbenhed og nysgerrighed, og det er en fornøjelse at tale med ham i denne podcast, og i al almindelighed! 

*Reference: 2023 Sep;12(3):383-394. Nutrition in the Management of ADHD: A Review of Recent Research. doi: 10.1007/s13668-023-00487-8.Epub 2023 Jul 28.

Mandepakken

Med mandepakken i Omnia Clinic får du en grundig lægelig gennemgang af din aktuelle sundhed. Vi gennemgår din sundhed fra A-Z med udvidet blodprøvepanel inkl. PSA, testosteron (fuld androgen profil) og udvidede markører for hjertekarsygdomme, cancer og diabetes risiko. 

Vi ultralydsscanner desuden halsregionen, halskar for åreforkalkning, alle indre organer og testikler. 

Spørgeskema, konsultation, blodprøver og tests følges op med en dybdegående helbredsrapport, som du tager med dig med en konkret og skræddersyet plan for DIN sundhed. Vi glæder os til at se dig i klinikken!

Læs mere om mandepakken -og vores andre helbredsundersøgelser her.